קציצות כרובית אפויות, קלות להכנה וטעימות של הדס
קציצות כרובית אפויות, קלות להכנה וטעימות של הדס
רכיבים:
פרחי כרובית
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
מלח
כורכום
פלפל שחור
לרוטב יוגורט:
חצי גביע יוגורט חמוץ
כפית שום כתוש
כף וחצי לימון סחוט
מעט חומץ בלסמי
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מרתיחים את הפרחים (לא יותר מדי רך)
מועכים את הפרחים ומוסיפים 2 ביצים, 4 כפות פירורי לחם, מלח כורכום ופלפל שחור.
מועכים הכל יחד ונותנים לזה לנוח.
מחממים תנור ל 190 מעלות ובינתיים יוצרים קציצות עבות ויפות.
מרססים תבנית בשמן, מניחים את הקציצות ומרססים עוד קצת מעל.
אופים בערך חצי שעה עד שמשחימות מעט.
*** את פירורי הלחם ניתן להחליף בקוואקר/קמח כוסמין וכדומה.
*** לקציצות טבעוניות יש להמיר את הביצים בטחינה גולמית.
איך נתייחס:
הקציצות האפויות מכילות 2 מנות חלבון + 2 מנות פחמימה לכל הכמות.
גביע יוגורט 1.5% = מנת חלבון.
